Wie zijn wij?

Reformatorische Psychologenpraktijk Nederland is een vrijgevestigde praktijk, wat inhoudt dat wij niet verbonden zijn aan of onderdeel zijn van andere instellingen. Als belangrijk kenmerk bieden wij identiteitgebonden hulpverlening. De praktijk is  gevestigd in Ochten. Binnen de hulpverlening is er aandacht voor levens- en geloofsvragen, waarbij, vanuit en gebaseerd op Gods Woord, nagedacht wordt over een antwoord en/of hulpwijze.

Jacco en Marieke de Jonge:

Dhr. drs. J.C. (Jacco) de Jonge, studeerde psychologie aan de Universiteit Leiden. Hij voorziet hoofdzakelijk in de behandeling van volwassenen. Jacco heeft een jarenlange ervaring als hulpverlener en hij heeft zich d.m.v. diverse opleidingen op een aantal deelgebieden nader gespecialiseerd. Hij heeft o.a. de opleiding tot Mediator NIP gevolgd, de opleiding “Cognitieve Gedragstherapie” (volgens richtlijnen van de VGCT), “EMDR therapeut Level I en II”, “Psychopathologie” (Rinogroep), de “opleiding voor Schematherapie” (Viersprong Academy), “behandeling bij (gecompliceerde) rouw” (Rinogroep), “Systemisch werk in familiesystemen” (NEM Academy) en “Effectiever omgaan met slaapproblemen” (Slaapmakend) . Tevens heeft hij bij- en nascholing gevolgd op o.a. de volgende onderwerpen: Autisme, Hechting, Borderline, Dwangstoornissen, Leiderschap, Narcisme, Perfectionisme, Complexiteit in gezinsrelaties/huwelijk en Therapieresistentie. Jacco is auteur van drie boeken: “Wie ben ik en wat is mijn huis” een spiegel voor huwelijk en gezin (Uitgave Gebr. Koster, oktober 2015), “Wij zullen de HEERE dienen” een spiegel voor (echt) paren (Uitgave Gebr. Koster, april 2017) en “Verdragende elkander in liefde” onderkennen en oplossen van conflicten in familie, werk en kerk (Uitgave Gebr. Koster, oktober 2019).

Zijn vrouw, drs. M.J. (Marieke) de Jonge, heeft aan de Universiteit Leiden orthopedagogiek gestudeerd en heeft een ruime ervaring in de hulpverlening. Marieke biedt hulpverlening aan kinderen, jongeren en (jong) volwassenen en geeft zij advies en hulp bij opvoedingsvragen en -problemen. Doorgaans zult u haar aan de telefoon krijgen als u met ons belt.   Marieke is in het bezit van de “Basisaantekening Diagnostiek” en heeft diverse aanvullende cursussen gedaan zoals “behandeling van jongeren (adolecenten) met een negatief zelfbeeld” (Rinogroep).

Historie van onze praktijk:

In 2008 is het allemaal begonnen met de start van Rimar Solution B.V. Destijds voorzagen wij in coaching aan bedrijven en het samenstellen van beroepskeuzeprofielen en adviezen. In maart 2009 zijn we aan de Dam in Alblasserdam begonnen met onze Psychologenpraktijk. In 2010 kwamen de eerste personeelsleden in dienst, waarna we in 2011 zijn verhuisd naar de Plantageweg in Alblasserdam. Na verloop van tijd ging onze voorkeur er naar uit om zonder personeel te werken, wat erin heeft geresulteerd dat we vanaf de zomer van 2017 samen in de praktijk werkzaam zijn. In januari 2016 zijn we in Alblasserdam verhuisd naar de Ohmweg. In juli 2022 zijn wij privé verhuisd naar Ochten. In dit Betuwse dorp wonen wij in woonboerderij ‘de Keizershof’, waar we in de voormalige paardenstallen een praktijk aan huis hebben gerealiseerd en is onze praktijk verhuisd naar Ochten. Naast de Psychologenpraktijk bestaat datgene wat voorheen Rimar Solution B.V. was nog steeds in de vorm van De Jonge – Consultancy. Wij voorzien in Mediationtrajecten, doen assessments voor een aantal bedrijven en geven coaching op diverse niveaus. Meer  hierover kunt u vinden onder de link rechtsboven op onze site.

Contact

Reformatorische
Psychologenpraktijk Nederland

44 R I-straat 2
4051 AR Ochten

T +31 (0)344 667042
E info@rpnederland.nl

Bel mij terug » Online aanmelden » Stel een vraag » » Voor verwijzers